Ротару :В 70 лет выгляжу на 45 благодаря простой методике...
Почему все аптеки молчат? Грибок ногтя боится как огня дешевого...
Алкоголику вместо кодирования подсыпьте незаметно 3-4 капли обычной…
Соломія Вітвіцька: живіт втягнувся за добу, вийшло 22 кг жиру! Їла це ...
Заросли папиллом на шее и в подмышках - признак наличия у вас...

Чи є ризик завагітніти при прийомі окситоцину. Питають - відповідаємо

чи є ризик завагітніти при прийомі окситоцину

Окситоцин для переривання вагітності

Чи є ризик завагітніти при прийомі окситоцину. Питають - відповідаємо

Окситоцин є синтетичним гормональним препаратом і схожий за своєю структурою і дією на аналогічний гормон людини. Його дія в організмі зводиться до стимуляції гладкої мускулатури, що в свою чергу провокує маткові скорочення. Завдяки цій властивості окситоцин отримав широке застосування в гінекології. Зокрема лікарський аналог природного гормону окситоцину використовують для переривання вагітності.

Потрапляючи в організм вагітної жінки, окситоцин може спровокувати викидень, викликавши сутички. Для аборту цей препарат використовується в основному на ранніх термінах вагітності. Хоча даний метод є менш травматичною альтернативної хірургічного переривання вагітності, він небезпечний імовірним відкриттям кровотечі. Тому застосовують окситоцин як засіб для аборту, поки ембріон невеликих розмірів і ще не встиг грунтовно прикріпитися до стінки матки.

Застосування окситоцину при вагітності

Але бувають ситуації, коли його використання необхідно на більш серйозних терміни, наприклад, в разі вагітності, що завмерла в другому і третьому триместрах. Хірургічний аборт в даній ситуації відбувався б важко, довелося б вдатися до внутрішньоутробного руйнування плода за допомогою інструментів, або робити кесарів розтин, а введення окситоцину, по суті, провокує пологи. Ще окситоцин використовують в ситуаціях неповний викидень, щоб допомогти матці очиститися від залишків мертвого ембріона і ендометрія. Штучно стимуляцію гладкої мускулатури викликають не тільки в ситуаціях, що вимагають переривання вагітності, але і при родовозбуждении на пізніх її терміни. Так окситоцин використовують при вагітності на 41-43 тижнях, коли природним чином пологи не наступають, а переношена плід починає страждати від гіпоксії. Даний гормон використовують для посилення переймів в разі слабкої пологової діяльності, що дозволяє скоротити час пологів.

Окситоцин, як метод лікування

Так само доречно використання окситоцину при незадовільному відділенні ендометрія після перенесеного аборту або кесаревого розтину.

При рясних місячних або кровотечі призначають окситоцин в комплексній терапії з кровеостанавлівающие засоби. Поряд з усім перерахованим відомі випадки, коли окситоцин використовували при застійних процесах в молочних залозах. Введення його в організм годуючої жінки викликає відтік молока.

Протипоказання до застосування окситоцину

Протипоказаннями до використання окситоцину є:

    Неправильні положення плода в матці (косе або поперечне). Оскільки природні пологи неправильно згрупованих дитиною неможливі, то стимуляція окситоцином може стати причиною його загибелі, викликавши сильні перейми; Передлежання плаценти (в цьому випадку окситоцин може спровокувати відшарування плаценти, кровотеча і, як наслідок, смерть дитини); Наявність рубця на матці (наприклад, від попереднього кесаревого розтину). У цій ситуації велика ймовірність розриву матки по рубцю; Анатомічно і клінічно вузький таз породіллі Чи є ризик завагітніти при прийомі окситоцину. Питають - відповідаємо(саме по собі невідповідність розміру голівки плоду розмірами таза матері під час пологів може привести до травматизму і матері, і дитини); Загроза розриву матки; Сильні маткові скорочення (в ситуації сильних сутичок зайва їх стимуляція може призвести розриву матки).

Наслідки застосування окситоцину

Окситоцин дозволений до застосування тільки в умовах медичного закладу під наглядом лікаря. Така обережність діє, тому що цей гормон здатний викликати досить сильну стимуляцію гладкої мускулатури, що може привести до ситуації розриву матки і стати причиною відкриття кровотечі.

У мене 30 тиждень вагітності. Які таблетки допоможуть спровокувати пологи? [Читати відповідь] Добрий день. Підкажіть будь ласка. було скасування контрацептивів в січні а в кінці в лютому я завагітніла. можна робити медикаментозний аборт? [Читати відповідь] Привіт можете перервати вагітність на 22-23 тижні [читати відповідь] Привіт, підкажіть наскільки ефективний медикаментозний аборт на терміні 8 тижнів 6 днів, при КТР 21 мм? [Читати відповідь] Добридень! Мені 17 років. Вагітність 4-5 тижнів. Так само була виявлена ​​мелкосетчатому кіста, розміром 5 * 4,5. Чи можна робити аборт? [Читати відповідь] Привіт Ось якщо у мене немає коштів щоб зробити аборт На 8-го тижня вагітності які таблетки не дорогі можна випити щоб перервати вагітність [читати відповідь] Вітаю! Мед. аборт робила 15.01- пройшов успішно. На 15 день після мед. аборту бел незахищений секс ппа, яка ймовірність вагітності? Наперед дякую. [Читати відповідь] Доброї ночі. допустимо аборт на шістнадцятій тижня вагітності. [Читати відповідь] Добридень! 14.12.15 зробила фармаборта. Дуже шкодую про скоєне. Скажіть, пжл, коли мені можна планувати наступну вагітність. [Читати відповідь] Чи можна медікамозное переривання вагітності на 5-му місяці. [Читати відповідь] Привіт 09.12.15 принемать міролют йде як звичайні місячні чи можна вже почати курити це не небезпечно? [Читати відповідь] Сьогодні випила перші 3 таб. Міфепрекс чи можна сьогодні зайнятися сексом? [Читати відповідь] Скажіть будь-ласка якщо я прийняв таблетки моролют, 4шт, і пішло трохи крові! це як зрозуміти був вікідіш хоча знаю що термін маленький був, і чи підуть місячні [читати відповідь] Вітаю! 26.11 зробила хірургічний аборт на терміні 4-5 тижнів, виділень можна сказати і немає, мазня, тягне низ живота, після аборту колола в / м окситацин 5 днів 1 раз на добу, 5.12 зробила узі - плодове яйце і ретрохоріальная гематома, термін 6 тижнів, тест негативний токсикозу немає, хоча був. Що це таке? [Читати відповідь] Добридень! Останні місячні були з 29 липня по 1 серпня! Сьогодні термін по узі і по лікарях 17 тижнів 2 дні! Коли могло бути зачаття. І чи могла я завагітніти до місячних? [Читати відповідь] В серпні місяці у мене було переривання вагітності на 22 тижні, зі страшним діагнозом у дитинки - порок головного мозку. В кінці жовтня я завагітніла знову. чи можуть бути якісь небезпеки для майбутньої дитини із_за короткого терміну після переривання вагітності. [Читати відповідь] Здраствуйте. мені лікар призначив тільки 1 таблетку пенкрофтон і 4 таблетки мизопростол достатньо цього. у мене 3 тижні вагітності [читати відповідь] Добридень! Чи можу я зберегти вагітність після прийому трьох таблеток мифегин, якщо не братиму міролют? Минула доба і кровотечі немає. Заздалегідь дякую! [Читати відповідь] Вітаю! Чотири дні тому пройшла другий етап медикаментозного переривання вагітності. Раніше був призначений курс профілактики - вагінальні свічки, він не був закінчений. Коли слід відновити? [Читати відповідь] Незахищений статевий акт був 1,5 тижні тому і 2 дня назад. Місячні повинні були початися в 15-20 числах. Почалися 12 числа, на 4-7 днів раніше очікуваного. Не знаю що думати, вагітність в цьому випадку небажана. [Читати відповідь]

Вагітність при прийомі протизаплідних

Вагітність при прийомі ОК

Чи є ризик завагітніти при прийомі окситоцину. Питають - відповідаємоВагітність при прийомі протизаплідних таблеток може наступити, або ці препарати ефективні на всі 100%? Давайте розбиратися. Самі гінекологи стверджують, що ефективність таблеток перевершує бар'єрну контрацепцію і внутрішньоматкові системи. Однак і при прийомі таблеток у деяких жінок настає вагітність. Давайте розглянемо основні причини цих невдач.

1. Прийом таблеток не за графіком. Сюди ми можемо віднести як помилки з часом прийому, так і пропуски таблеток, прийом не з того дня менструального циклу і т. Д. Щоб препарат надавав надійний контрацептивний дію, і вагітність при прийомі ОК не наступила, потрібно приймати їх в один і той же час. Але якщо ви 1 раз забули випити таблетку, а запізнення менш, ніж 12 годин - препарат від цього менш ефективним не стане. Але такі пропуски не повинні стати для вас звичайним явищем. Якщо запізнення більше 12 годин, слід діяти згідно з інструкцією, яка додається до таблеткам.

2. Блювота, діарея. Якщо у вас сталося якесь із цих неприємних явищ менш, ніж через 4 години після прийому протизаплідних засобів - слід діяти згідно з інструкцією. А це - якщо трапилася блювота - випити ще одну таблетку, так як велика ймовірність того, що перша не засвоїла. При частій діареї потрібно наступні 7-10 днів використовувати бар'єрну або «хімічну» контрацепцію.

3. Одночасний прийом з КОК інших лікарських препаратів, БАДів або трав. В інструкції до гормональних таблеток можна знайти список діючих речовин, які можуть послаблювати протизаплідний ефект. До таких, наприклад, відносяться деякі антибіотики, з трав - звіробій. Найкраще прийом будь-якого препарату починати тільки за погодженням з лікарем, який повинен знати, що ви приймаєте оральні контрацептиви.

Якщо ж ви дотримуєтеся всі ці правила, ймовірність завагітніти при прийомі протизаплідних дуже і дуже низька, менше 1 відсотка з 100. Але що ж робити, якщо все ж зачаття відбудеться при прийомі таблеток? Чи потрібно її переривати? Ні, головне - це припинити їх прийом відразу після того, як стане відомо про настання вагітності. А потім - робити аборт чи ні - вирішувати самій жінці, але ризик патологій у плода, зачатої так ось «випадково», анітрохи не вище. І рекомендації до ведення вагітності ті ж, обов'язкові скрининги, УЗД з обстежень. Знизити ризик патологій у плода можна приймаючи фолієву кислоту.

І наостанок - не бійтеся оральних контрацептивів. Якщо у вас немає до них протипоказань - це найзручніша і ефективна контрацепція, при використанні якої можна багато років не замислюватися про небажану вагітність.


Ротару :В 70 лет выгляжу на 45 благодаря простой методике...
Почему все аптеки молчат? Грибок ногтя боится как огня дешевого...
Алкоголику вместо кодирования подсыпьте незаметно 3-4 капли обычной…
Соломія Вітвіцька: живіт втягнувся за добу, вийшло 22 кг жиру! Їла це ...
Заросли папиллом на шее и в подмышках - признак наличия у вас...